EVCİL HAYVANLARDA ZEOLİT YİYECEK KATKISI
Zeolit Kısa sürede (4-6 saat) zararlı maddeleri bağlayarak idrar ,ter ve dışkı yoluyla vücuttan atılır. İyon değiştirme prensibi zeolitin, tümü vücuttan pozitif olarak yüklenen cıva, arsenik, kadmiyum, stronsiyum, krom, kurşun, alüminyum, amonyak, radyoaktif maddeler, UV radyasyonu, virüslerin bileşenleri ve diğer zararlı maddelerin seçici olarak emilimine izin verir. Diğer toksinlerin yanı sıra, zeolitin mikotoksinlere - en fazla zarar veren aflatoksinlere (B1, B2, G1, G2) bağlı olan mantar toksinlerini bağladığına dikkat edilmelidir.
Zeolit, aflatoksinlerin yaklaşık% 90'ını ve okratoksinler, trinotekenler, zearalenon, fuminozin gibi diğerlerini% 30-50'ye kadar emer. Hayvan beslenmesinde düzenli olarak zeolit kullanımı küf oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve böylece toksin oluşumunu engeller.
Zeolit, en güçlü antioksidandır, çünkü stres, kirlilik, radyasyon, yetersiz beslenme kaynaklı serbest radikallerin etkilerini etkisiz hale getirir. Serbest radikaller, elektronlarını alarak diğer moleküller ile kolayca reaksiyona giren ve sağlıklı hücrelere zarar veren kararsız moleküllerdir, DNA zinciri kırılır ve hücrenin ölümüne neden olabilir. Bunun sonuçları çeşitli hastalıklardır: kanserler, kalp hastalıkları ve kan damarları hastalıkları, karaciğer hastalıkları, kemiklerin zayıflaması. Zeolitler serbest radikallere elektron verir, onları dengeler ve daha fazla hasarı önler
Yiyeceklerin detoksifikasyonunu gerçekleştirir - mitotoksinleri ve yapılarında vücuttan geçen diğer zararlı maddeleri, hayvanların büyümesine zararlı etkileri daha oluşmadan bağlar.
■ Sindirim kanalındaki amonyak, hidrojen sülfit, karbondioksit emer.
■ Ortamdaki istenmeyen kokuları azaltır.
■ Yiyecek dönüşümünü iyileştirir
■ Parazitik bakteri konsantrasyonunu ve hastalık riskini
azaltır
■ İshali azaltır
■ Hayvanın Vücut PH dengeler ,hastalanma riskisini en aza indirir